Barcelona: de stad van GAudí, strand en winkels

sagrada familia in Barcelona

Droom je al van skaten op een longboard en dan voelen alsof je vliegt over de prachtige boulevard aan de mooie stranden van Barcelona? Cocktails drinken en dan in de avond goed uitgaan? Ja, als je nu al wegdroomt bij deze gedachten, dan is Barcelona, de grote stad in Spanje absoluut de stad voor jou om eens te bezoeken. Barcelona is zeker één van de populairste steden in Europa en dat komt vooral door de vele jongeren die naar de stad toe trekken. Je kunt er dan ook goed uitgaan in Barcelona, maar de stad heeft veel meer te bieden.

De stad is vooral een zeer bijzondere stad door de afwisseling. Zo vind je de architectuur van Gaudi heel erg terug in de gebouwen in Barcelona, maar ook de witte stranden, de boulevard, de winkels, het nachtleven. Daarnaast is skaten ook heel populair in Barcelona. Mocht je dus zin hebben om te skaten op een skateboard. Je kunt in het centrum bij veel winkels een longboard of een skateboard huren en dan heerlijk skaten over de boulevard langs het strand. Veel mensen doen dat in de zomer en het is een goede manier om de stad door te komen.


Verschillende wijken en historie
De wijk die je in ieder geval moet ontdekken in Barcelona is Barceloneta.  Er is een overdekte markt en er zijn veel bijzondere winkeltjes die vooral in de ochtend open zijn. Een ochtendje naar deze wijk en dan in een schattig tentje heerlijk ontbijten. Dat is zeker een goed begin van je vakantie in Barcelona. Voor de geschiedenis van Spanje en Barcelona moet je zeker naar de stad. Er is een grote kathedraal die je moet zien en er zijn veel andere kerken en gebouwen, maar ook musea die je doen denken aan de geschiedenis van Barcelona en Spanje.

Als je voor de muziek naar Barcelona wilt gaan, dan zit je ook goed. Er is een hoop kunst en cultuur te vinden. Sonar is bijvoorbeeld een muziekfestival in het zuiden van Barcelona dat ieder jaar drie dagen wordt gehouden. Drie dagen en drie nachten lang feesten, muziek en heel veel optredens. Een stedentrip naar Barcelona kan goed gecombineerd worden met zo’n bijzonder muziekfestival. Voor de voetballiefhebber moet je FC Barcelona zeker niet vergeten. Doordeweeks op rustige dagen worden er rondleidingen gehouden in het stadion. Op deze manier kun je dan ook echt de magie van het voetbalstadion ervaren.

Wedstrijden bij FC Barcelona

In de zomer vinden er natuurlijk geen voetbalwedstrijden plaats. Mocht je echt een fan zijn van voetbal, dan is het ook aan te raden om al eerder in het voorjaar naar Barcelona te gaan als stedentrip, zodat je ook een voetbalwedstrijd kunt bekijken. De prijzen van de tickets verschillen enorm, maar op zich is het altijd wel te doen qua prijs. Voor de rest zijn er veel mooie gebouwen waar je kunt genieten van het uitzicht van Barcelona. Het is een zeer gevarieerde en bijzondere stad met verschillende delen in het centrum. Een stad die je gezien moet hebben.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *