Reisadvies voor Tanzania

Reisadvies Tanzania

Ben je van plan om binnenkort naar Tanzania te reizen? Dat is bijzonder leuk, maar tegelijkertijd moet je ook voorbereidingen treffen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste zaken.

Welke reisdocumenten heb je nodig voor Tanzania?

Tanzania ligt vanzelfsprekend niet in Europa en daarom heb je een geldig paspoort nodig. Je hebt niet genoeg aan alleen een identiteitskaart. Het paspoort moet ook aan verschillende voorwaarden voldoen. Het reisdocument moet namelijk nog zes maanden geldig zijn na de afgifte van je visum. Ook bij de aankomst in Tanzania zelf moet je paspoort minimaal zes maanden geldig zijn.

Je hebt niet alleen een geldig paspoort nodig, maar ook een visum. Een visum kun je aanvragen bij de ambassade van Tanzania. Deze is gevestigd in Den Haag. Tegenwoordig kun je ook een e-visum aanvragen via de Tanzaniaanse Immigratiedienst. Je kunt 90 dagen in Tanzania verblijven wanneer je visum is goedgekeurd.

Ben je van plan om een auto in Tanzania te huren? Wees dan bewust van het feit dat je Nederlandse rijbewijs niet geldig is in Tanzania. Je moet een internationaal rijbewijs in bezit hebben en ook je Nederlandse rijbewijs meenemen.

Hoe zit het met de verzekeringen?

Je wilt natuurlijk genieten van een aangename reis, maar tegelijkertijd kan er altijd iets gebeuren. Om die reden is het geen slecht idee om enkele extra verzekeringen af te sluiten. Je hebt ongetwijfeld een basiszorgverzekering, want die is verplicht in Nederland. Het punt is echter dat de ziektekosten in andere landen niet altijd 100% gedekt worden. Lees om die reden de polisvoorwaarden goed door of neem even contact op met je verzekeringsmaatschappij. Dan weet je zeker dat je goed gedekt bent bij eventuele gezondheidsproblemen.

Kijk daarnaast ook goed welke extra verzekeringen voor jou de moeite waard zijn. Neem je bijvoorbeeld veel kostbare spullen mee naar Tanzania? Kijk dan goed of bepaalde verzekeringen de kosten bij diefstal dekken.

Tips voor een veilig verblijf in Tanzania

Nederland is een relatief veilig land, maar dit geldt helaas niet voor alle landen op de wereld. De meeste plekken in Tanzania zijn relatief veilig, maar toch zijn er altijd bepaalde risico’s. Het is niet aan te raden om s’ nachts alleen de straat op te gaan. Wees overdag ook voorzichtig wanneer je afgelegen gebieden bezoekt.

Loop ook niet rond met sieraden, juwelen of horloges. Neem ze niet mee of bedek ze. Daarnaast is het ook niet verstandig om veel contant geld mee te nemen. Heb je toch contant geld nodig voor een bepaalde aankoop of reis? Stop je geld dan in verschillende zakken. Neem alleen spullen mee die je echt nodig hebt. Bewaar reisdocumenten en andere spullen op een veilige plaats in je hotelkamer.

Wat moet je doen bij problemen?

Doe bij diefstal of andere delicten altijd aangifte bij de lokale autoriteiten. Daarnaast kun je ook contact met de Nederlandse ambassade in Dar es Salaam opnemen. De ambassade is 24 uur per dag bereikbaar, zorg ervoor dat je het telefoonnummer op meerdere plaatsen bij je draagt. Noteer ook de nummers van alle lokale hulpdiensten.

Geniet van Tanzania

Tanzania is zeker geen ‘eng’ land om heen te gaan, mits je de juiste zaken goed voorbereid. Met de tips uit dit artikel ga je ongetwijfeld een fantastische reis tegemoet. Een goede voorbereiding is altijd belangrijk waar je ook heen gaat. We wensen je alvast veel plezier!

Een reactie

  • By joining our Learn Quran Online schedules you will observe our best quality services within a few days. Our aim is always for creating facilities for new methods and techniques through which we can make Holy Quran learning easier for you. We are conducting daily base online Quran classes in different countries.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *