4 tips voor de ideale fietsvakantie

Fietsendrager voor ideale fietsvakantie

Een fietsvakantie is voor velen de ideale manier om van vrijheid op de vakantiebestemming te kunnen genieten. Ben jij van plan om dit jaar op vakantie te gaan met de fiets, maar twijfel je of dit wel echt iets voor jou is? Wij hebben 4 handige tips voor je op een rijtje gezet, waardoor een fietsvakantie nóg aantrekkelijker wordt; helemaal komende zomer als de corona crisis nog niet helemaal voorbij lijkt te zijn!

Neem je eigen fiets mee achterop de auto

Een fiets meenemen op vakantie is de ideale manier om van de vrijheid van een fiets te kunnen genieten, zonder helemaal naar Frankrijk of Spanje te hoeven fietsen. Zo kun je als je eenmaal bent aangekomen op je bestemming de omgeving verkennen met je eigen fiets en hoef je er geen te huren! Dit scheelt al snel in de kosten van jouw vakantie. Om je fietsen op of achter de auto mee te nemen, heb je natuurlijk wel een fietsendrager nodig. De Pro User Fietsendrager is hier een goed voorbeeld van! Deze fietsendrager is ontzettend veilig en goedgekeurd voor Europees gebruik. Zo sta je niet ineens voor verrassingen aan de grens.

Vergeet geen onderhoudsspullen voor je fiets

Er kan natuurlijk altijd een ongelukje gebeuren! Een lekke band, een stuk zadel; het zal je maar gebeuren als je nog een aantal uur moet fietsen voordat je terug bent bij de auto. Om vervelende situaties te voorkomen is het altijd belangrijk om onderhoudsspullen voor je fiets mee te nemen. Je kunt simpelweg pakketjes kopen met alles wat je nodig hebt voor eerste hulp bij ongelukken van jouw fiets!

Een fietsvakantie met het hele gezin

Een fietsvakantie met het hele gezin is de ideale manier om lekker in beweging te blijven en je niet te vervelen! Om nou met het hele gezin naar Frankrijk te fietsen is misschien iets te enthousiast, maar hiervoor is er een speciale fietsendrager 4 fietsen. Je kunt jouw fietsvakantie met het gezin nog leuker maken door speciale fietsroutes te kiezen en hier speurtochten bij te volgen. Zo vervelen jouw kinderen zich niet op de fiets en stiekem is dit natuurlijk ook ontzettend leuk voor volwassenen!

Kies je fietsroute op basis van je ervaring met de fiets

Fiets je normaal alleen naar je werk en weer terug? Dan is het een goed idee om de fietsen achterop de auto mee te nemen op vakantie, maar zul je niet zo snel naar Frankrijk gaan fietsen. Eenmaal aangekomen op je bestemming kun je de mooiste routes uitzoeken en de omgeving ontdekken. Denk erom: fietsen kan nogal uitputtend zijn. Maak het jezelf dan ook niet te zwaar en kies de eerste paar dagen van je vakantie een niet al te uitdagende route. Naarmate de vakantie vordert kun je jezelf meer uitdagen, maar zo weet je in ieder geval wat je aankan. Natuurlijk kun je ook op de fiets naar Frankrijk of Spanje, maar zorg ervoor dat je van tevoren goed oefent met deze lange afstanden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *