Tips voor een goedkopere vakantie

Camper kopen

Iedereen houdt ervan om op vakantie te gaan. Je hebt het hele jaar weer hard gewerkt en bent toe aan ontspanning.De stress van het werk en de verplichtingen aan jouw persoonlijke contacten zorgen ervoor dat je amper tot rust komt. Tuurlijk heb je de weekenden om uit te rusten maar toch is het lekker om even weg te zijn uit je natuurlijke omgeving. Op vakantie gaan is goed voor de ontspanning, maar minder goed voor je portemonnee. Vakanties zijn vaak verschrikkelijk duur en het is zonde om al je spaargeld uit te geven aan een vakantie van 2 weken. Daarom geef ik hier de beste tips om te besparen op jouw welverdiende vakantie!

Bezuinigen op het vervoer

De meeste Nederlanders kiezen ervoor om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Je bent snel op de plaats van bestemming en je hebt talloze keuzes voor verschillende vluchten. Toch is het reizen met het vliegtuig vaak een gedoe. Het uren van te voren inchecken, hopen dat jouw vlucht geen vertraging heeft en dat ook nog is met alle drukte van schiphol! Naast al het gedoe zijn de vluchten voor in de zomervakantie ook nog eens vrij duur. Een oplossing voor dit hele probleem is om toch de auto of camper te pakken om op vakantie te gaan. In Europa zijn de wegen goed geregeld en is het dus vaak vrij gemakkelijk om te rijden naar jouw gewenste vakantiebestemming. Naast dat de kinderen het vaak leuk vinden om met de auto of camper op vakantie te gaan, scheelt het vaak ook nog is in de kosten.

Als je toch de kilometerteller van jouw auto zo laag mogelijk wilt houden is het misschien een idee om een camper aan te schaffen. Dit is een eenmalige investering en geeft toch wat meer comfort tijdens de reis. Je hoeft natuurlijk niet gelijk een gloednieuwe te kopen, er zijn genoeg opties voor het kopen van een tweedehands campers. Als je dit toch een te grote investering vindt, is een camper huren een ideale oplossing.

Vier vakantie in eigen land

Het wordt steeds aantrekkelijker om gewoon op vakantie te gaan in Nederland. Nederland heeft prachtige natuurgebieden waar je doorheen kan fietsen. Zo is het leuk om een stedentrip te doen door alle prachtige steden in Nederland. Hiernaast zijn er genoeg attractieparken of dierentuinen om met de kids heen te gaan. Ook is het heel makkelijk om even naar België of Duitsland te rijden.

Kook af en toe zelf

Natuurlijk is het heerlijk om uit eten te gaan maar toch is het een idee om af en toe een dag zelf te koken. Dit zal je echt merken in je portemonnee! Je hoeft natuurlijk niet gelijk uitgebreidt te gaan koken. Met een broodje knakworst maak je ook al de kinderen blij!

Ga zelf op avontuur

Vaak boeken mensen een dure tour terwijl het makkelijk is om zelf op avontuur te gaan. Je kan lekker zelf het tempo bepalen en als je meer informatie wilt over de plek zoek je dit even op! Hiernaast staan er vaak bordjes bij plekken met informatie over de geschiedenis.

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *